زاج سفید چیست؟

زاج سفید (Alum) ماده‌ای حل شوند در آب است و به راحتی آنرا می‌توان تهیه کرد تا در موارد کاربرد از آن بهره گرفت. اما سوال اینجاست که مهمترین موارد کاربرد زاج سفید چیست؟

جالب است بدانید زاج سفید را از زمان‌های خیلی قدیم برای جنبه‌های درمانی استفاده می‌کنند. علاوه بر این موضوع این ماده پرکاربرد و طبیعی گاهی می‌تواند جایگزینی عالی برای بسیاری از راه‌های درمانی دارویی باشد.

ترکیبات آلوم یا زاج سفید چیست؟

زاج سفید یک ماده معدنی غنی با شکل ظاهری بلوری است. آلوم ترکیباتی از آلومینیوم و پتاسیم مضاف دارد که نام تجاری آنرا اغلب به سولفات آلومینیوم می‌شناسند. نام زاج سفید در زبان ترکی زی، در زبان ارمنی شیب و در زبان مشهدی به نام زمه بیان شده است. این ماده بلوری شکل شفاف به عنوان ادویه‌ای ضد عفونی کننده بین اکثر افراد شناخته می‌شود. جالب است بدانید زاج سفید در الکل حل نمی‌شود اما به عنوان ماده انحلال پذیر در آب به راحتی به کار برده می‌شود. به همین دلیل اغلب برای بهره‌مندی از خواص آلوم، آن را در آب حل کرده و سپس مورد استفاده قرار می‌دهند. طعمی که زاج سفید دارد کمی گس و مانند نمک شور است. شاید به همین دلیل است که خاصیت قابض کنندگی مطلوبی دارد و اغلب برای زخم‌های دهانی یا آفت دهان از آن استفاده می‌کنند.

طبع زاج چیست؟

نکته‌ای که برای استفاده از درمان‌های طبیعی برای بسیاری از افراد مهم است، به طبع آنها مربوط می‌شود. به همین دلیل لازم به ذکر است طبع دانه‌های بلوری شکل زاج سفید توسط متخصصین طب سنتی گرم و خشک معرفی شده است.

مزایای استفاده از زاج سفید

  • ماده‌ای مقرون به صرفه اما بسیار پرکاربرد است
  • از بین بردن باکتری‌ها با این ماده به راحتی ممکن می‌شود
  • آسیبی برای پوست به همراه ندارد و با همه افراد سازگار است
  • ماده‌ای در دسترس در تمامی فروشگاه‌ها و عطاری‌ها است
  • آلوم ماده‌ای قابض است (یعنی خاصیت جمع کنندگی دارد که به همین دلیل طعم گسی در دهان ایجاد می‌کند)
  • ماده‌ای ضد عفونی کننده است
  • در از بین بردن بوی نامطبوع تاثیر به سزایی دارد
  • یکی دیگر از خواص زاج سفید درمان سرطان مثانه می باشد.
  • همچنین زخم های کلیه ها، مجاری ادرار و مثانه را بهبود می دهد
  • باعث کاهش ورم ها و بادها دراعضای بدن می گردد
  • موجب شکستن سنگ های کلیه می گردد
  • برای از بین بردن چرک های گوشه های چشم کشیدن زاج سفید سوخته در چشم موثر است.
  • زاج سوخته با عسل موجب پهن و قطور شدن پلک می گردد.
  • جهت خون ریزی بینی بو کردن زاج سوخته مفید است
  • این سنگ مرهمی برای زخم های دهان می باشد
  • برای زخم های رحم و عفونت ها و خون ریزی های عفونی زاج سفید را خشک و آسیاب کرده بسیار مفید می باشد و با گذاشتن شیاف آن در رحم همراه با آب بیماری های عفونی رحم درمان می گردد.
  • همچنین ورم لثه و عضلات حلق را معالجه می کند.
  • برای درد گوش و رفع چرک و عفونت فیتیله زاج سفید با عسل سودمند می باشد.
  • برای درمان شقاق و بواسیر نیز زاج سفید آسیاب شده نافع است.

انواع زاج سفید

این ماده طبیعی مفید با ترکیبات مختلفی تشکیل می‌شود اما این تفاوت در ترکیبات تغییری در بسیاری از فواید آن ایجاد نمی‌کند. انواع زاج سفید شامل شکل ظاهری مربوط به خود هستند که گزینه‌های زیر به انواع آن اشاره دارد:

  • آلوم آمونیوم (این نوع زاج رنگ سفید دارد و کریستاله است)
  • سولفات آلومینیوم پتاسیم (آلوم پتاس قادر به ضد عفونی کردن و قابض است)
  • آلوم سدیم (آلوم قلیایی نیز نامیده می‌شود که برای تهیه نمک نیز از آن استفاده می‌شود)
  • آلوم کروم (کریستال‌های بنفش دارد و مناسب برای تغییر رنگ پوست و برنزه کردن)

چگونگی استفاده از زاج سفید برای جلوگیری از بوی بد عرق

زاج سفید اگر دارای قطعات بزرگ باشد اول باید کمی کوبیده شود تا تکه های زاج خرد شوند. بعد از این عمل زاج را در دستگاه آسیاب کننده خانگی بریزید و به صورت پودر در بیاورید. ضد عرق و ضد بوی بدن شما آماده است. برای استفاده کافیست که روزی یک بار دستتان را خیس کنید و سر انگشتانتان را به پودر زاج سفید آغشته کنید و آن را مثل مام یا دئودورانت خود به بدن خود بمالید و یا اینکه میتوانید بعد از هر حمام آن را به بدن خیس بمالید و این یعنی خداحافظی با عرق کردن و خداحافظی با بوی بد بدن در یک روز گرم تابستان یا هر فصل دیگه.

طریقه استفاده از زاج سفید برای تنگی واژن

مازو و زاج سپید، و سعد، و عصاره شیرین‏ بیان از هرکدام یک قاشق را نرم کرده و هر بار به اندازه یک نخود از پودر ترکیبات را در کمی گازاستریل ریخته و آنرا با نخ بسته و در واژن بگذارید.

روش دیگر برای استفاده از ترکیب تنگ کننده واژن این است که آن را در آب بجوشانید و چندین روز هر بار یک ساعت درون آن بنشیند.

فواید زاج سفید برای بهداشت واژن

در این بخش از سایت شب جمعه به بیان این مطلب میپردازیم که چگونه زاج سفید به درمان و تنگ شدن واژن کمک میکند:

دارای خواص ضد باکتریایی: به همین علت می تواند به جلوگیری از عفونت واژن کمک کند. محصولات سفت کننده واژن که حاوی زاج سفید به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده است، می تواند به راحتی توسط زنان استفاده شود تا باعث توقف عفونت در آن جا شود.

زاج سفید در دوش واژینال مورد استفاده قرار می گیرد: دوش واژینال عمل شستشو واژن با آب است که اغلب با سایر مایعات با خواص ضد باکتریایی مخلوط می شود. زاج سفید یکی از مواد تشکیل دهنده است که توسط زنان برای دوش واژن استفاده می شود.

زاج سفید دارای ویژگی‌های منعقد کننده خون می‌باشد: زاج سفید دارای خاصیت انعقاد خون و تسکین دهنده پوست می‌باشد. زاج سفید به عنوان سفت کننده طبیعی عمل می‌کند که برای سفت کردن دیواره مهبل مفید است. به همین دلیل است که از این ترکیب بطور گسترده برای سفت کردن واژن استفاده می‌شود. نکته بعدی در این مورد بیش تر توضیح خواهد داد.

زاج سفید اندام های زنانه را سفت می کند: زنان از زمان بسیار قدیم از داروهای خانگی برای سفت کردن واژن خود استفاده کرده اند. اغلب اوقات، آن ها ترکیب را با آب وان مخلوط می کردند و هنگام حمام کردن در آن می نشستند به طوری که ناحیه واژن آنها کاملا در داخل ترکیب قرار می گرفت. سپس یک پارچه یا اسفنج را در مخلوط آب و زاج سفید خیس می کردند و منطقه واژن را با آن شستشو می دادند. اینکار واژن را به آسانی سفت می کرد.

زاج سفید پیشنهادی با نتایج سریع: بر خلاف جراحی جوان سازی واژن که دارای عوارض جانبی فراوانی است، زاج سفید ۱۰۰٪ طبیعی است و نتایج سریعی را ارائه می دهد. زنان از زاج سفید برای رهایی از مشکلات قاعدگی استفاده می کنند و اینکار خیلی سریع جواب می دهد.

نکات مهم در استفاده برای خانم ها

در حالی که زاج سفید چندین مزیت دارد، منتها قبل از شروع درمان چیزهای زیادی وجود دارد که باید بدانید. اینها شامل موارد زیر می شوند:

۱- برای یک دوره طولانی از زاج سفید در واژن استفاده نکنید زیرا ممکن است بیش از حد آن را سفت کند.

۲- هرگز از زاج سفید به طور مستقیم در اندام های تناسلی استفاده نکنید زیرا ممکن است منجر به تحریک مخاط واژن شود.

۳- زاج سفید نباید توسط زنان باردار یا زنانی که مبتلا به عفونت واژن هستند، استفاده شود.

۴- سعی نکنید خودتان با استفاده از زاج سفید یک ترکیب درست کنید، زیرا وقتی که به درستی استفاده نگردد، می تواند باعث ایجاد زخم شود.

گفته می شود که باید از زاج سفید در یک محصول استفاده شود نه به عنوان یک دارو خانگی وگرنه بعد از استفاده، از عواقب آن رنج خواهید برد.

انواع مختلفی از زاج سفید توسط افراد استفاده می شود. با این حال، شایع ترین نوع زاج سفید که در محصولات سفت کننده واژن استفاده می شود شامل زاج پتاسیم به جای نوع مصنوعی آن (زاج آمونیوم) است.

زاج پتاسیم دارای خواصی مانند ضدعفونی کننده، روشن کننده پوست، سفت کننده پوست، گند زدا، ضد عرق و غیره است. در واقع به همین دلایل است که زاج سفید یکی از مواد تشکیل دهنده اسپری های دئودورانت، صابون ها و سایر لوازم آرایشی است. تنها در اینجا در صورت در دسترس نبودن زاج طبیعی از نوع آمونیوم آن استفاده می کنند. هنگام خرید هر گونه محصولات سفت کننده واژن، باید اطمینان حاصل کنید که شامل پودر زاج طبیعی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 − یک =